Wagyu tipo KOBE

Hovězí Kobe pochází ze zvláštního plemene skotu zvaného Wagyu „ Císařský japonský skot “ se označuje Kobe Beef. Počátky chovu se datují již zhruba 170 let. Žádné hovězí produkované jinde než v oblasti Kobe, která je hlavním městem prefektury Hjógo na ostrově Honšú nesmí být takto pojmenováno. Tento název smí užívat pouze maso vyprodukované za přísných předpisů a nařízení. Po dvou dekádách výzkumu a testování Bolonskou univerzitou v Italii je jasné, že konzumace masa Wagyu přináší nesrovnatelně lepší požitek než konzumace, kteréhokoli jiného hovězího masa. V rámci všech plemen skotu vyniká výrazným potenciálem ukládání mezisvalového tuku nazývaného také mramorování. Dále křehkostí, šťavnatostí, vůní     a přírodni chutí masa. Nitrosvalový tuk vyznačující se nízkým bodem tání, je prostě všudypřítomný. Díky těmto vlastnostem je maso plemene Wagyu celosvětově nejvyhledávanější hovězí pochoutkou a současným gurmánským šlágrem. To vše se odráží i na jeho ceně, která muže být vskutku astronomická „ Kaviár mezi hovězím masem ”.

Popis


Notice: Unknown: failed to delete and flush buffer. No buffer to delete or flush in Unknown on line 0