Novinky a události

Něco málo o Wagyu KOBE

Maso skotu Wagyu se označuje “KOBE BEEF“. Takto označované však může být pouze maso vyprodukované za přísných předpisů a nařízení, stejně jako je tomu v Japonské oblasti zvané Kobe, kde produkce masa probíhá za standardů nařízených místní prefektůrou. Maso jalovic se někdy označuje také, jako hovězí Mastusaka. Po dvou dekádách výzkumu a testování je jasné, že konzumace masa Wagyu přináší nesrovnatelně lepší požitek než konzumace, kteréhokoli jiného hovězího masa. V rámci všech plemen skotu vyniká výrazným potenciálem ukládání mezisvalového tuku (mramorování, marbling), křehkostí, šťavnatostí, vůní a chutí masa. A to se odráží i na jeho ceně, která muže být vskutku astronomická. Pokrmy z masa plemene Wagyu jsou vyhledávaným gurmánským zážitkem. Wagyu se obvykle poráží ve věku 30 – 35 měsícu. Díky vysokému podílu mononenasycených mastných kyselin v mezisvalovém tuku je konzumace Wagyu masa doporučována jako součást nízkocholesterolových diet.

tipo-kobe520


Notice: Unknown: failed to delete and flush buffer. No buffer to delete or flush in Unknown on line 0